12 mars -13

Fick detta mail ner från djurens rätt igår och måste säga att det värmer. jag har själv aldrig varit speciellt aktiv, har saknat energi och viljan. Har även köpt smink och hygienprodukter utan att kolla om det är testat på djur. Har hellre blundat om jag ska vara ärlig. Tyvärr. Men att den här lagen skulle gå igenom trodde jag aldrig. Så vill bara säga att detta om något är inspirerande. Behövde en påminnelse om varför jag är vegetarian och motivation att fortsätta.
 
 

EU förbjuder djurtestade kosmetika och hygienprodukter

Idag är en historisk dag!  Idag blev det nämligen verklighet: det är nu helt förbjudet att sälja ny djurtestade kosmetika och hygienprodukter i EU!

Djurens Rätt påbörjade det här arbetet 1979. Vi var med och bildade European Coalition to End Animal Experiments 1990 eftersom vi såg behovet av att arbeta på europeisk nivå med frågan.

Kombinationen av brett informations- och gräsrotsarbete - nu senast med namninsamlingen inom kampanjen No Cruel Cosmetics - tillsammans med lobbying på nationell och EU-nivå har varit framgångsrik.

Det mest fantastiska är att det är ett totalförbud som vi fått igenom. Det handlar inte om att använda en mindre plågsam metod, färre individer eller en annan djurart, utan det är ett totalt förbud.

Läs mer om förbudet på www.djurensratt.se/ingen-djurtestad-kosmetika-i-europa

I dag ska vi alla verkligen känna att vårt arbete ger resultat för många tusentals djurindivider! Vi ska fira att så mångas engagemang och insatser har gjort skillnad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0