Astrid och aporna

 
 

Har testat tre stycken ostar från Astrid och aporna, som är helt mjölk fria. Dom två över kan jag verkligen rekommendera. Det smakar inte som vanlig ost på mackan utan lite annorlunda, men har själv använt dom mest som ost i varma mackor eller på pizza. När man smält osten så tycker jag att det verkligen smakar som vilken ost som helst. Tummen upp!

 

Cheezly chilli och paprika var riktigt dålig, konsistensen var skum och smaken passade inte alls mig. testade även att smälta denna ost med, men det var ingen höjdare heller. 

Trist nog så finns märket inte att köpa i K-holm, utan passade på att köpa dessa ostar när jag var i Norrköping. Har en mozzarella ost kvar i kylen att prova och är den någe vettig så lägger jag ut ett inlägg om den med


Knäcke

Ingredienser

5 dl lantbrödsmjöl

1/2 tsk hjorthornssalt

1 tsk salt

3 msk sesamfrön

1 msk linfrön

3 msk chiafrön

3 msk solrosfrön

2 dl kallt vatten

1 msk mörk sirap

 

Blanda alla torra ingredienser, sen i med vattnet och sirapen. Arbeta samman till en fast deg. Kavla sedan ut tunna kakor och nagga dem med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 min, på 250 grader tills det fått fin färg. 


RSS 2.0