vegan

 
Var precis och hämtade ut mitt paket jag väntat på. Beställde lite motivation nu när jag försöker äta mer veganskt. Idag så är jag väl vegan 5 dagar i veckan iaf. Fortsättning följer.. 

ungs gratinerade paprikor

 

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g fryst, tinad vegetarisk färs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk kanel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 4 stora paprikor
  • 1 stor tomat
  • 100 g lagrad ost
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot, fräs ytterligare 3 minuter.
  3. Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
  5. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten tagit färg.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på färsen och buljongtärningen.
Innehåller gluten.


Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.


puncha örat

Igår på federal, vi kom precis när dom skulle stänga men jowan var schysst och stannade kvar och puncha mitt öra 3,2 mm, är riktigt nöjd. Längtar tills det läkt så man kan börja pilla påt  

RSS 2.0