29 dec -12

29

REFUSED -12

 

Amerikanska pannkakor <3

 

  • knappt 5 dl vetemjöl 
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

 

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning.

 

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.

 

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.


26 dec -12


22 dec -12

 
Göra ljus
Slå in paket
Städa
möblera om mitt rum
Fixa veg recept till julbordet
Jul handla

23.16


17 dec -12

So I need some fine wine and you, you need to be nicer
For the good times
and the bad times we know will come

16 dec -12

 
Det är lilla Alice som står för bilderna ikväll, hon är underbar helt klart. Vi har haft lite julbak med några kusiner, min farbror och hans dam. Jag försökte mig på att göra chokladtryffel, men det misslyckades helt. Inte min grej riktigt, men kul att få leka lite. 
 

15 dec -12

If you want crappy things to stop happening to you, then stop accepting crap and demand something more


14 dec -12


12 dec -12

Life is the most fragile, unstable, unpredictable thing there is.


10 dec -12

 

Klyschorna är nötta men det är också vi

8 dec -12

 

Refused kommer till Stockholm idag, är lite små rädd att köra hela vägen dit. Men det kommer vara så värt, längtar massor till ikväll!


00.12


Mysteriet i Mouthe

 

Eller Poupoupidou som är originaltiteln, var sista filmen för filmstudion detta år. Vill iaf rekommendera en riktigt bra fransk drama/kriminal film. Kommer säker gå med i filmstudion nästa år igen, är lite mysigt med bio en vanlig torsdag kväll. Sätter lite guldkant på tillvaron helt enkelt. 


6 dec -12


23.42


3 dec -12

 

1 dec -12


RSS 2.0