Utomhus klättring 29/7 -14

Jag och Niklas var och klättra utomhus första gången. Vi var på lilla berget i norrköpinig och hade en instruktör vid namn Tobias med oss. Han var jätte bra så är det någon som är sugen på att börja klättra så rekomenderar jag honom varmt.
 
Vi fick börja med att fira ner oss själva, vilket var bland det läskigaste jag varit med om
 
 
 
 
första sprickan: Skitsprickan. den lättaste men roligaste
 
 
andra sprickan: Ragigarune
tredje sprickan: Diva leden. Är den till höger om Niklas, jag kom typ två meter på den sen satt jag fast.
 
 

wow no cow!

 
En havredryck som jag vill rekommendera. Då tillbaka till mitt val att bli vegan har misslyckats halvt.  Jag har inte gett upp helt, men fuskar några dagar i veckan. Men den stora ändringen jag gjort är att allt jag köper hem är hel veganska iaf. Tror jag tänker nöja mig med det för tillfället. Känns bra att jag försöker bidra med så mycket jag känner mig bekväm med. En pizza med vitlöksås och lite mjölk i kaffet på jobbet är sånt som jag fuskar med mest, sen ägg som kommer från min mammas höns är något jag unnar mig med. Pannkakor ÄR helt enkelt för gott. Vill hålla motivationen uppe och fixar inte att gå all in idag. Det ska vara kul med mat !

federal

 
Idag så var jag tvungen att ta bort mina älskade skindivers,dom har varit besvärliga i snart ett halv år. Dom på federal i Linköping var snälla och hjälpte mig, andra gången jag är där pch vart lika imponerand av deras lungn som smittade av sig. Själva ingreppet gjorde inte så ont, hade förväntat mig någe helt annat kan jag intyga om och just nu känns det inget alls i nacken. Passade även på att köpa ett nytt smycke till mitt öra när jag var där, tyckter det vart lite coolt med ett genomskinlig smycke då man nästan ser igenom när det sitter i 
 

Indisk färs

400g soja färs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk kokos mjölk
1 dl torkade röda linser
En halv grönsaks buljong
Curry
1 dl kokosflingor

Fräs färsen, löken och curryn i olja. Häll i kokos mjölk, röda linser och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock i ca 15 min eller tills linserna är mjuka. Rör ner kokosflingorna och servera med råris och hackade jordnötter

linsgryta med ajvar

4 port

3 dl röda linser

1 pkt icas finkrossade tomater med vitlökssmak (blir även gott med chili-smaken)

Valfria grönsaker, jag tog 1 röd paprika, 1 gul lök, champinjoner och några broccolibuketter.

1 dl stark ajvar

2 dl kokosmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

 

Hacka grönsaker och fräs i olja, häll på tomatsåsen och kokosmjölken. Häll i linserna och 1 dl vatten, smula ner buljongtärningen och låt det puttra tills linserna är mjuka, ca 15 min. Tillsätt ajvar, låt det puttra i ytterligare någon minut och servera med ris eller naanbröd. Nom nom nom!


Astrid och aporna

 
 

Har testat tre stycken ostar från Astrid och aporna, som är helt mjölk fria. Dom två över kan jag verkligen rekommendera. Det smakar inte som vanlig ost på mackan utan lite annorlunda, men har själv använt dom mest som ost i varma mackor eller på pizza. När man smält osten så tycker jag att det verkligen smakar som vilken ost som helst. Tummen upp!

 

Cheezly chilli och paprika var riktigt dålig, konsistensen var skum och smaken passade inte alls mig. testade även att smälta denna ost med, men det var ingen höjdare heller. 

Trist nog så finns märket inte att köpa i K-holm, utan passade på att köpa dessa ostar när jag var i Norrköping. Har en mozzarella ost kvar i kylen att prova och är den någe vettig så lägger jag ut ett inlägg om den med


Knäcke

Ingredienser

5 dl lantbrödsmjöl

1/2 tsk hjorthornssalt

1 tsk salt

3 msk sesamfrön

1 msk linfrön

3 msk chiafrön

3 msk solrosfrön

2 dl kallt vatten

1 msk mörk sirap

 

Blanda alla torra ingredienser, sen i med vattnet och sirapen. Arbeta samman till en fast deg. Kavla sedan ut tunna kakor och nagga dem med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 min, på 250 grader tills det fått fin färg. 


vegan

 
Var precis och hämtade ut mitt paket jag väntat på. Beställde lite motivation nu när jag försöker äta mer veganskt. Idag så är jag väl vegan 5 dagar i veckan iaf. Fortsättning följer.. 

ungs gratinerade paprikor

 

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g fryst, tinad vegetarisk färs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk kanel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 4 stora paprikor
  • 1 stor tomat
  • 100 g lagrad ost
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot, fräs ytterligare 3 minuter.
  3. Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
  5. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten tagit färg.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på färsen och buljongtärningen.
Innehåller gluten.


Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.


puncha örat

Igår på federal, vi kom precis när dom skulle stänga men jowan var schysst och stannade kvar och puncha mitt öra 3,2 mm, är riktigt nöjd. Längtar tills det läkt så man kan börja pilla påt  

8 okt -13

 
Min kära bror och jag var på biltema första gången i Katrineholm. Fredrik köpte en cykel  som man monterar ihop själv för han inte orkade cykla hem.. fick plats på cm i bilen :-D

2 juli -13

 

I hate it when people say “I’m a vegetarian except for fish”

Yeah? I’m a non-smoker except for cigarettes

 

 

bråvalla !

 

19 juni -13


29 maj -13


Om

Min profilbild

RSS 2.0