ungs gratinerade paprikor
- 1 morot
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- 300 g fryst, tinad vegetarisk färs
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 500 g passerade tomater
- 1 msk finriven ingefära
- 1 krm chilipulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk kanel
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 4 stora paprikor
- 1 stor tomat
- 100 g lagrad ost
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot, fräs ytterligare 3 minuter.
- Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
- Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
- Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten tagit färg.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på färsen och buljongtärningen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Kommentarer
Trackback