ungs gratinerade paprikor

 

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g fryst, tinad vegetarisk färs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk kanel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 4 stora paprikor
  • 1 stor tomat
  • 100 g lagrad ost
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot, fräs ytterligare 3 minuter.
  3. Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
  5. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten tagit färg.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på färsen och buljongtärningen.
Innehåller gluten.


Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0